Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruski serijski ubojica: Ubijanje je kao ljubav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskovski serijski ubojica Aleksandar Pičuškin, optužen za 49 ubojstava i 3 pokušaja ubojstava, počeo je jučer tijekom suđenja prepričavati svoj način rada i ubojstva poistovjetio s ljubavlju.

33-godišnji Aleksandar Pičuškin, uhićen 16. lipnja 2006., namjeravao je počiniti 64 ubojstva, za svako polje na šahovskoj tabli po jedno. Objasnio je da je prvi puta ubio 1992., kada mu je bilo 18 godina, kako bi se riješio svog kolege sa fakulteta, nesuđenog partnera s kojim je trebao ostvariti svoj morbidni plan.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom

Zadavio ga je konopcem kojeg je sama žrtva donijela za buduće zločine, dok su tražili pristup do kanalizacije kamo bi bacali leševe. "Nije znao da traži vlastiti grob", pričao je uz niz pojedinosti, gestikulacija i bez vidljivog osjećaja krivice.

"Prvo ubojstvo je kao prva ljubav", rekao je. "To je jedini slučaj
zbog kojeg me ispitivala policija. Zatim sam 14 godina činio što sam htio i ne bi me ulovili da se nisam sam otkrio", tvrdi Pičuškin.

"Objasnio" je da je ubijao kako bi se osjećao živim", te da mu, što bi mu žrtva bila bliskija, bilo draže ubijati. Tvrdi da mu optužnicom nije pripisano još 11 ubojstava. 

>> Žrtve napio pa zatukao čekićem

U lipnju 2006. ubio je Mariju Moskalovu, svoju posljednju žrtvu. Marijina obitelj je znala da je otišla s njim i kasnije je uhićen.

Očekuje se da će proces Pičuškinu biti dug, s barem 140 svjedoka, članova obitelji žrtava i drugih svjedoka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene