Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni reagirati svim sredstvima

Putin poslao oštro upozorenje Poljskoj: "Zaboravili su da je zapadni dio zemlje Staljinov dar"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin, upozorio je Poljsku da bi bilo kakva agresija na Bjelorusiju značila napad na Rusiju, na koji bi Rusi reagirali svim raspoloživim sredstvima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Poljsku da ima teritorijalne ambicije u dijelovima bivšeg Sovjetskog Saveza.

"Zaboravili su da je zapadni dio Poljske Staljinov dar zemlji", rekao je Putin u obraćanju poljskim čelnicima.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Rijeci - 4 Iz minute u minutu VIDEO Na riječkoj Brajdici se srušila dizalica, padala stabla na Kvarneru i u Istri: "Došlo je brzo i nenajavljeno. Kad smo izašli van, vidjeli smo kaos"

Dodao je da bi Moskva svaku agresiju na blisku saveznicu Bjelorusiju, koja je bila dio Sovjetskog Saveza smatrala napadom na Rusiju. Uz to, upozorio je da će Kremlj na agresiju protiv Bjelorusije reagirati svim raspoloživim sredstvima.

Žestoka reakcija Putina stigla je nakon što je poljski ministar obrane Mariusz Błaszczak, u petak ujutro odlučio premjestiti trupe prema istočnoj granici s Bjelorusijom, nakon što su Wagnerove trupe pod vodstvom Jevgenija Prigožina u Bjelorusiji započele obuku, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Marijana Puljak Politika traži žrtvu Marijana Puljak zbog Sabora propustila The Bossa: "Prodala sam karte za Spreengsteena, a neki su prodali sebe HDZ-u"

Ruski predsjednik također je rekao da Zapad potpiruje plamen rata podržavajući Ukrajinu. Putin je također rekao da svako isporučeno oružje Ukrajini "dobro gori" na bojnom polju.

Optužio je i Poljsku da pokušava ući u koaliciju s NATO-om da bi mogla reagirati u Ukrajini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene