Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija je u četvrtak uvela sankcije za devet američkih dužnosnika i senatora nakon porasta napetosti zbog moskovske aneksije Krima te upozorila Zapad da će odgovoriti na svaki neprijateljski potez.


Savjetnici predsjednika za nacionalnu sigurnost Ben Rhodes i Caroline Atkinson te senatori John McCain, Harry Reid, Mary Landrieu, Dan Coats i Robert Menendez su među američkim državljanima kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, izvijestilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Vezani članci Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Prije pohoda napadač objavio fotografiju na kojoj je naoružan do zuba - ''Želim povrijediti svakoga tko mi stane na put'' Nakaradni prizori (Foto: klyker.com) Votka im je poremetila moć rasuđivanja, pogledajte što su objavili na društvenim mrežama

Među njima su i predsjednik Predstavničkog doma John Boehner te visoki savjetnik predsjednika Baracka Obama, Dan Pfeiffer.

Obama je u ponedjeljak donio odluku o zamrzavanju imovine i o zabrani putovanja u SAD 111 ruskih, ukrajinskih i krimskih dužnosnika i zastupnika koje smatra umiješanima u 'protuzakonitu aneksiju Krima'.

Obama: Rusi bi mogli napasti jug i istok Ukrajine!

'U više smo navrata upozoravali da sankcije imaju dvostruku oštricu te da će se SAD-u vratiti poput bumeranga. Sigurno ćemo na adekvatan način odgovoriti na svaki neprijateljski potez', objavilo je ministarstvo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook