Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pilot koji njime upravlja nije samo pilot, već je jedan od sastavnih dijelova letećeg aparata, tvrde dužnosnici.


Rusija razvija borbeni avion pete generacije T-50 čija bi proizvodnja trebala krenuti 2016. godine, javlja RT. Zbog inovativne tehnologije, njegovi tvorci tvrde kako je T-50 više 'leteći robot' nego avion.

Vezani članci Radik Tagirov Jezivo priznanje bravara koji je ubio 26 žena: "Zadavio sam ih tiho i brzo'' Ruski video ''Kažu da u Rusiji imamo loše ceste, ali ionako nam ne trebaju'': Urnebesni video pun specijalnih efekata postao hit

'Sukhoi PAK FA borbeni avion poznatiji kao T-50, već je na nekoj razini više leteći robot nego avion, a pilot koji njime upravlja nije samo pilot, već je jedan od sastavnih dijelova letećeg aparata. Reakcije pilota dio su kontrolne petlje', kaže Vladimir Mikheev, savjetnik potpredsjednika Radioelektronskog tehnološkog koncertna (KRET).

Zrakoplov, kako tvrdi Mikajev, ima još inovacija, kao što je “smart paneling”.

'Ako uzmemo na primjer završetak krila, iz jedne perspektive to je dio funkcije krila, ali iz druge i dio aktivnog obrambenog sistema 'Himalaja'',  citira jednog dužnosnika agencija Sputnik.

Prošlog listopada , KRET, koji je dio državne Rostek korporacije, objavio je više informacija o Himalaja sistemu.

MISTERIJ SE NASTAVLJA - Zrakoplov je pronađen, ali gdje su tijela?

'Jedinstven sustav združenog aktivnog i pasivnog radara s optičkim tražilom koji je ugrađen u tijelo aviona i djeluje kao “pametna koža”. Koristi se ne samo kao zaštita od telekomunikacijskog ometanja već se i suprotstavlja 'stealth' tehnologiji neprijatelja', objasnio je tada stručnjak iz razvoja.

Lovac “T-50″ će zamijeniti “Sukhoi su-27″ i “Mig 29″ četvrte generacije, koji su u zraku od 1985. i 1983. godine. Rusko zrakoplovstvo namjerava nabaviti 55 “pedesetica” u razdoblju od 2016. do 2020. godine. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook