Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija pohvalila 'odgovoran pristup' većine članica EU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u utorak pozdravila ishod izvanrednog summita Europske unije, posvećenog sukobu u Gruziji, pohvalivši EU za "odgovoran pristup".

Europska unija osudila je rusku vojnu intervenciju u Gruziji, kao i priznavanje neovisnosti Južne Osetije i Abhazije, ali unatoč tomu nisu dogovorene nikakve sankcije protiv Rusije osim zamrzavanja rada na novom sporazumu o strateškom partnerstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Summit EU-a Milanović i Schulz otvorili izložbu 'Dobrodošla Hrvatska' Slika nije dostupna Omogućit će nenajavljene inspekcije Europski parlament prihvatio reformu schengenskih pravila

"Bilo je poziva nekih država da se nametnu sankcije Rusiji i zamrznu odnosi", navodi se u reakciji ruskog ministarstva vanjskih poslova na summit EU-a, objavljenoj na internetskoj stranici ministarstva.

"Međutim, glavno je to da su one ostale u manjini, a većina država članica EU-a pokazala je odgovoran pristup i potvrdila svoje opredjeljenje za partnerstvo s Rusijom dobro shvativši važnost suradnje na obostranu korist", ističe se u priopćenju ministarstva.

Također se navodi da se Rusija ne može složiti s nizom konstatacija u završnoj deklaraciji summita, među kojima s onom u primjeni "nerazmjerne sile", i izražava se žaljenje zbog suspendiranja pregovora o novom sporazumu o strateškom partnerstvu između Rusije i EU-a.

"Naša se suradnja odvija na obostranu korist koja je toliko velika da bi bilo nerazumno ugroziti je", kaže se u priopćenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene