Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija je u srijedu ocijenila da su nove sankcije EU-a protiv Sirije 'kontraproduktivne' i najavila da neće priznati mjere za koje drži da praktično predstavljaju blokadu zemlje.


Rusko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je zaprepaštenost mjerama kojima se od zemalja članica Unije traži da pretraže teret koji se iz trećih zemalja zrakoplovima i brodovima upućuje prema Siriji, ako postoji sumnja da se u njemu nalazi oružje.

Vezani članci Glasovanje u Rusiji Izlazne ankete u Rusiji: Pobjedu odnosi vladajuća stranka, ali sa slabijim rezultatom nego inače Ruski ratni brod (Foto: Arhiva/AFP) Sprema li se novi udar Zapada na Siriju? Rusija ispred obale Sirije okupila 10 brodova i dvije podmornice, za svaki slučaj

>> Turska zatvara sve granične prijelaze prema Siriji

>> SAD obećale pomoć sirijskoj oporbi

'Rusija ne priznaje (sankcije EU-a), smatra ih kontraproduktivnima i drži da se na taj način ne može riješiti situacija u Siriji', navodi se u priopćenju i dodaje da su one 'duhom i slovom' u suprotnosti s mirovnim planom međunarodnog posrednika Kofija Annana. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.