Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnosne mjere

Turska zatvara sve granične prijelaze prema Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska od danas iz 'sigurnosnih razloga' zatvara sve svoje granične prijelaze na granici sa Sirijom.

Turska se odlučila na ovaj potez nakon što su sirijski pobunjenici posljednjih dana zauzeli više graničnih prijelaza sa sirijske strane, potvrdio je službeni truski izvor.

'Donijeli smo tu mjeru iz sigurnosnih razloga zbog naših građana', rekao je turski dužnosnik koji je tražio ostati neimenovan. 'Ponovno otvaranje ovisit će o razvoju stanja na terenu'.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih Potres u Turskoj Tlo ne miruje Novi potresi pogodili Tursku i Siriju: "Opet se trese", "Podrhtavanje i ljuljanje nekoliko sekundi"

>> Sirijski pobunjenici zauzeli granične prijelaze prema Turskoj i Iraku

Mjera se odnosi na državljane Turske, rekao je izvor. Stranci koji će htjeti prijeći granicu morat će potpisati dokument koji ih obaviještava o opasnostima prelaska, dodao je.

Na tursko-sirijskoj granici dugoj 877 kilometara koristi se sedam graničnih prijelaza, a sirijski pobunjenici su prošlog tjedna zauzeli tri glavna prijelaza sa sirijske strane. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene