Obavijesti Video Pretražite Navigacija
43 mrtvih

Rusija: Zrakoplov se prepolovio i zapalio, preživjeli brat i sestra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su 44 osobe poginule u nesreći ruskog zrakoplova Tupoljeva-134 koji se srušio rano ujutro pri slijetanju u zračnu luku u Petrozavodsku, na sjeverozapadu Rusije.

Zrakoplov Tu-134 kompanije RusAir s 52 putnika i članova posade srušio se pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u zračnu luku Besovec, pokraj Petrozavodska u ruskoj pokrajini Kareliji. Do nesreće je došlo kilometar prije aerodromske piste. Zrakoplov je udario u tlo, raspolovio se na dva dijela i zapalio.

Osmero ljudi preživjelo je nesreću i prevezeno je u bolnicu u Petrozavodsku.  Među preživjelima je i dvoje djece, 10-godišnji dječak i djevojčica za koju se pretpostavlja da su brat i sestra. Zrakoplov je letio na liniji iz Moskve i većina putnika su Rusi. Obje crne kutije pronađene su na mjestu nesreće.

Tupoljev-134 je zrakoplov sovjetske proizvodnje, čiji je prvi let bio 1967. godine. Nije poznato koliko je bio star zrakoplov koji se srušio kraj Petrozavodska.  (Hina)

Pročitajte i ovo Teško naoružanje slave Dan pobjede FOTO Putin postrojio teško naoružanje i vojsku na Crvenom trgu, zaprijetio Zapadu: "U borbenoj smo pripravnosti!" Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene