Ministar i mlada dužnosnica pijani i polugoli partijali u službenom vozilu (Screenshot YouTube)
Ministar i mlada dužnosnica pijani i polugoli partijali u službenom vozilu (Screenshot YouTube)

Rutinska prometna kontrola izazvala je prvoklasan politički skandal u ruskoj regiji Saratov na jugu Rusije nakon što je policija lokalnog ministra i mladu zaposlenicu ministarstva zatekla pijane i polugole u službenom vozilu.


Incident se dogodio rano ujutro 25. svibnja, kada je prometna patrola zaustavila vozilo koje nije imalo upaljena svjetla. Za upravljačem je bila žena odjevena u raskopčani kupaći kostim, a muškarac je spavao na stražnjem sjedalu, odjeven samo u majicu kratkih rukava i bokserice. Oboje su već naizgled bili jako pijani.

Vezani članci Biciklist, ilustracija Vikend rekorder: 58-godišnjak vozio bicikl s 4,84 promila alkohola u krvi Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Prije pohoda napadač objavio fotografiju na kojoj je naoružan do zuba - ''Želim povrijediti svakoga tko mi stane na put''

Mlada žena, za koju se ispostavilo da je dužnosnica u ministarstvu socijalne skrbi Maria Mischenko, pokušala je probuditi usnulog putnika tresući ga za nogu i dozivajući ga "Saša, Saša", uz prijetnje policajcima "da će biti problema kada se probudi". 

Muškarac je na kraju uspio doći k sebi i predao dokumente od automobila, za koji se ispostavilo da je službeni. I ne samo to. Ispostavilo se i kako se radi o ministru financija regije Saratov.

Ministar Aleksandr Viskrebentsev inače je u to vrijeme bio na godišnjem odmoru. Zatražio je policiju da mu daju vatre, "da zapali cigaretu nakon odmora", a potom je čak i pokušao pobjeći s mjesta događaja.

Vozačica je odvedena u policijsku postaju na alkotest. Jedan njezin rođak kasnije je izjavio da "to nije mogla biti ona jer je na porodiljnom dopustu i da ona uopće ne pije", javlja RT.

Skandalozna snimka potaknula je istragu zbog navodne zlouporabe službenog vozila. Ako se pokaže da je Viskrebentsev naredio Mischenkovoj da sjedne za volan, oboje bi mogli ostati bez vozačke dozvole.

"Guverner je naredio da se oformi posebna komisija, koju predvodi zamjenik guvernera Igora Pivovarova, kako bi se razjasnili svi detalji, donijeli zaključci i i odluke u vezi s tim", izjavio je za Gazeta.Ru, glasnogovornik ureda guvernera. Izvori u regionalnoj upravi kažu pak kako će Viskrebentsev vjerojatno dobiti otkaz čim se vrati s "odmora".