Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ksenofobni osjećaji

Rusija: Masovna tučnjava lokalnog stanovništva i afričkih studenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u ruskom gradu Nižnji Novogorod prekinula je masovnu tučnjavu lokanog stanovništva i afričkih studenata s Državnog fakulteta arhitekture i graditeljstva, koja se 'održavala' u blizini studentskih domova.

Jake policijske snage jedva su razdvojile sukobljene, a najagresivniji su pritvoreni.Osim velike, u parku Puškin, u kojoj je sudjelovalo 50-ak studenta i podjednak broj lokalaca, u gradu je zabilježeno i nekoliko manjih tučnjava. Ruska agencija RIA Novosti prenosi kako je više ljudi hospitalizirano, uglavnom zbog potresa mozga i ozljeda glave.

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Slika nije dostupna Prosvjedi ne jenjavaju U sudanskim prosvjedima ubijen student, zabranjene novine

Policijski istražitelji sada pokušavaju otkriti što je bio povod tučnjavi i tko ju je započeo. Svjedoci tvrde da je sve započelo u kafiću uz park, kada su njega ušla dvojica afričkih studenata. Konflikt se iz kafića ubrzo prenio u park, pogotovo kada su obje strane dobile pojačanje u svojim prijateljima.

Policija je tek šturo objavila da su povod sukobu 'kesnofobni osjećaji', kojih u Rusiji inače ne nedostaje pa je prošli tjedan u Petrogradu preminuo i najpoznatiji ruski glumac afričkog porijekla 59-godišnji Tito Romalio, kojeg je nasred ceste brutalno prebio 43-godišnji Rus.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene