Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik ruskog ministra obrane general Aleksej Moskovskij izjavio je da je njegova zemlja izradila vojno rješenje za predloženi američki raketni obrambeni sustav.'Trenutačno radimo na odgovoru na američke napore da postavi raketni obrambeni sustav', kazao je Moskovskij, a prenijela agencija Interfax.

Vezani članci Američka geografija (Foto: Screenshot/YouTube) KVIZ koji je zbunio mnoge: Znate li na kojim se kontinentima nalazi ovih 10 država? Aladrović i Malenica predstavili plan unaprjeđenja sustava socijalne skrbi - 1 Kako je reporter Dnevnika Nove TV ministrima pokazao da će akcijski plan unapređenja sustava socijalne skrbi biti gotovo neprovediv: "Jako teško je odgovoriti na ovo pitanje..."

Zamjenik ministra obrane izjavio je kako ne može reći više pojedinosti, ali da je Moskva pronašla 'asimetričan odgovor' na raketni štit.

Moskovskij je dodao kako je ruska oprema 'nekomplicirana, ali učinkovita' i da obuhvaća već postojeće tehnologije. O kakvim se to tehnologijama radi i kada bi sustav mogao početi djelovati također nije otkriveno.

Nedavne najave SAD-a o stvaranju paneuropskoga raketnog obrambenog štita izazvalo je uzbunu u Rusiji.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksander Gruško je prošli tjedna rekao da bi uspostava globalnog raketnog obrambenog sustava stvorilo 'novu vojno-političku situaciju' između NATO-a i Rusije.