Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija ima odgovor na američki raketni štit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik ruskog ministra obrane general Aleksej Moskovskij izjavio je da je njegova zemlja izradila vojno rješenje za predloženi američki raketni obrambeni sustav.


'Trenutačno radimo na odgovoru na američke napore da postavi raketni obrambeni sustav', kazao je Moskovskij, a prenijela agencija Interfax.

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi

Zamjenik ministra obrane izjavio je kako ne može reći više pojedinosti, ali da je Moskva pronašla 'asimetričan odgovor' na raketni štit.

Moskovskij je dodao kako je ruska oprema 'nekomplicirana, ali učinkovita' i da obuhvaća već postojeće tehnologije. O kakvim se to tehnologijama radi i kada bi sustav mogao početi djelovati također nije otkriveno.

Nedavne najave SAD-a o stvaranju paneuropskoga raketnog obrambenog štita izazvalo je uzbunu u Rusiji.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksander Gruško je prošli tjedna rekao da bi uspostava globalnog raketnog obrambenog sustava stvorilo 'novu vojno-političku situaciju' između NATO-a i Rusije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene