Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon napada na Siriju

Rusija i Iran prijete SAD-u: "Ako se prijeđe crvena linija, odgovorit ćemo silom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i Iran upozorile su Sjedinjene Američke Države da će "odgovoriti silom" ako se prijeđu njihove "crvene linije" u Siriji.

Nakon što je SAD u petak napao sirijsku zračnu bazu kao odmazdu za napad kemijskim oružjem, koalicija koja podržava sirijskog predsjednika al-Assada dala je zajedničku izjavu u kojoj prijete kako će krenuti u akciju ako dođe do "bilo kakvog prelaska crvenih linija".

Pročitajte i ovo Posljedice napada na Harkiv - 1 Unakrsni napadi VIDEO/FOTO Burna noć u Rusiji i Ukrajini: Rusi izveli napad dronovima i projektilima, nisu dugo čekali na odgovor Teško naoružanje slave Dan pobjede FOTO Putin postrojio teško naoružanje i vojsku na Crvenom trgu, zaprijetio Zapadu: "U borbenoj smo pripravnosti!"

Američki predsjednik Donald Trump tvrdi kako je napad na zračnu bazu Shayrat u blizini Homsa izveden "u ime cijelog svijeta". Napadnutu bazu sirijske su snage navodno koristile za izvođenje napada u kojem je poginulo više d 70 ljudi.

Britanski ministar obrane, Michael Fallon izjavio je kako je Moskva odgovorna za svaku smrt civila u sirijskom gradu Khan Sheikhoun.

U zajedničkoj izjavi spominje se i kako prisutnost američke vojske na sjeveru zemlje predstavlja "ilegalnu okupaciju", javlja Independent.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene