Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Van Rompuy, predsjednik Europskog vijeća, zabrinut je za kršenje prava novinara i boraca za ljudska prava u Rusiji.


Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy izjavio je da je Europa ozbiljno zabrinuta zbog teškoća s kojima su suočeni borci za ljudska prava i novinari u Rusiji.

Vezani članci Mediji Najviše pogađaju male medije i slobodne novinare: Kako spriječiti SLAPP tužbe? Europske zemlje (Foto: Zackabier) - 7 Hrvatska više nema oblik kifle, pogledajte na što sada podsjeća ljude

'Europska je javnost vrlo zabrinuta situacijom u kojoj se nalaze aktivisti za ljudska prava i novinari u Rusiji', rekao je Van Rompuy na briefingu nakon samita EU-Rusija u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

Nekoliko aktivista za ljudska prava i novinara ubijeno je u Rusiji otkako je Dmitrij Medvedev prisegnuo za predsjednika u svibnju 2008. Za mandata njegova prethodnika Vladimira Putina također je bilo takvih ubojstava.

Po podatcima Odbora za zaštitu novinara sa sjedištem u New Yorku, Rusija je četvrta na popisu najsmrtonosnijih zemalja u svijetu za novinare, a ispred nje su Irak, Filipini i Alžir. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju