Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi i za aktiviste za ljudska prava

Rusija četvrta najsmrtonosnija zemlja za novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Van Rompuy, predsjednik Europskog vijeća, zabrinut je za kršenje prava novinara i boraca za ljudska prava u Rusiji.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy izjavio je da je Europa ozbiljno zabrinuta zbog teškoća s kojima su suočeni borci za ljudska prava i novinari u Rusiji.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Samit u Tirani Diplomatski o Putinu Vučić o odnosu Srbije i Ukrajine: "Podržavamo njihov teritorijalni integritet, ali nismo potpisali nikakve aranžmane"

'Europska je javnost vrlo zabrinuta situacijom u kojoj se nalaze aktivisti za ljudska prava i novinari u Rusiji', rekao je Van Rompuy na briefingu nakon samita EU-Rusija u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

Nekoliko aktivista za ljudska prava i novinara ubijeno je u Rusiji otkako je Dmitrij Medvedev prisegnuo za predsjednika u svibnju 2008. Za mandata njegova prethodnika Vladimira Putina također je bilo takvih ubojstava.

Po podatcima Odbora za zaštitu novinara sa sjedištem u New Yorku, Rusija je četvrta na popisu najsmrtonosnijih zemalja u svijetu za novinare, a ispred nje su Irak, Filipini i Alžir. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene