Obavijesti Video Pretražite Navigacija
100 dolara za 1000 prostornih metara

Rusija bi Ukrajini mogla dati jeftiniji plin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija bi mogla Ukrajini ponuditi popust na plin od sto američkih dolara na tisuću prostornih metara, izjavio je u srijedu ruski premijer Dmitrij Medvedev iznoseći stajalište Moskve uoči plinskih pregovora u Bruxellesu.

Rusija i Ukrajina postigle su prošle godine uz posredovanje EU-a dogovor oko "zimskog plina" koji je uključivao popust od 100 dolara.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

Sporazum istječe 31. ožujka i Ukrajina, tranzitna zemlja za oko 40 posto ruskog plina u Europu, vratit će se na izvorni ugovor iz 2009.

Rusija, EU i Ukrajina trebali bi o novom sporazumu razgovarati 20. ožujka.

Ukrajina - Prijeti im bankrot!

"Što se popusta tiče, daje ga vlada i on je naša dobra volja. Mogli bi ponuditi popust koji odgovara iznosu naše izvozne carine i ništa više od toga", rekao je Medvedev.

Ruski ministar energetike Aleksander Novak rekao je prošlog tjedna da bi maksimalni popust za Kijev bio 100 dolara, ako cijena plina u drugom kvartalu bude 300 dolara za tisuću prostornih metara ili veća.

Bude li cijena niža, popust neće biti veći od 30 posto cijene. Cijena plina u drugom kvartalu mogla bi iznositi između 350 i 360 dolara bez popusta, rekao je Novak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene