Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je u utorak da NATO neprestance teži ojačati svoju prisutnost u blizini Rusije i stoga je izdao naredbu da njegova zemlja od 2011. godine počne novo naoružavanje 'velikih razmjera'.


'Počevši od 2011. godine počet će novo naoružavanje velikih razmjera ruske vojske i mornarice', rekao je Medvedev na sastanku s visokim dužnosnicima ministarstva obrane. 'Analiza političko-vojnog stanja u svijetu pokazala je da je još velika mogućnost izbijanja ozbiljnih sukoba u pojedinim regijama zbog lokalnih kriza i stalnih pokušaja NATO-a da razvije svoju vojnu strukturu blizu Rusije', rekao je Medvedev.

>> Rusi formiraju zajedničku vojsku bivših sovjetskih republika

Vezani članci Anton Kikaš o švercu oružja (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednicu u Kanadi dočekao i neuspješni švercer oružja: ''Opet bih napravio isto'' Slika nije dostupna Obama i Medvedev razgovarali o Gruziji

'Glavni zadatak je povećati borbeni kapacitet naših snaga, a ponajprije naših nuklearnih strateških snaga. One moraju biti sposobne ispuniti sve zadaće neophodne da bi osigurale sigurnost Rusije', rekao je Medvedev.