Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snage za brzu reakciju

Rusi formiraju zajedničku vojsku bivših sovjetskih republika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Države bivšeg Sovjetskog saveza pod vodstvom Rusije formirat će zajedničke oružane snage za brzu reakciju i borbu protiv terorizma.

Uz Rusiju u formiranju ovih snaga sudjeluju Armenija, Bjelorusija, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan, a zapovjedništvo će biti u Rusiji. Do objave ove informacije je došlo samo dan nakon što je Kirgistan najavio zatvaranje američke zračne baze, ključne za vojnu podršku u Afganistanu, i to nakon što je Rusija pristala financijski joj pomoći. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da je sigurnosno vijeće ovih zemalja dugo razmišljalo o formiranju kolektivnih snaga za brzu reakciju na moguće prijetnje, te da su se svi složili kako je neophodno formiranje ovih vojnih skupina. Ruski mediji pišu kako će ove snage biti korištene za borbu protiv vojnih agresora, za vođenje antiterorističkih operacije, borbu protiv šverca droge i odgovor u slučaju prirodnih katastrofa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene