Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isto upozorenje bilo i u kolovozu

Rusi upozoravaju: "Militanti će objaviti snimke lažnog napada kemijskim oružjem"

Eksplozija u Siriji (Foto: Arhiva/AFP)
Eksplozija u Siriji (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Ruski mediji objavili su u utorak vijest kako se do kraja dana očekuje puštanje u javnost lažnih kemijskih napada u Idlibu, za koje će se optužiti režimske snage Bašara al Asada. Snimljeni materijal bi trebali dobiti različiti zapadni TV kanali, tvrde ruski mediji.

"Prema informacijama dobivenim od stanovnika provincije Idlib, militanti upravo snimaju organiziranu provokaciju u gradu Jisr al-Šugur, gdje se upriličava napad sirijske vojske 'kemijskim oružjem' na civile. Snimateljske ekipe nekoliko TV kuća s Bliskog istoka stigle su u Jisr al_Šugur tijekom jutra, zajedno s regionalnim podružnicama glavnih američkih televizijskih mreža", izvijestio je priopćenjem Ruski centar za pomirenje u Siriji, a prenosi Sputnik.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov (Foto: AFP) Lavrov za BBC Gore od hladnog rata: "Povjerenje između Rusije i SAD-a gotovo je izgubljeno, ali ipak još nije na nuli" Čeka se odluka o napadu na Siriju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stanje u Siriji užareno Europa je uznemirena, počinje li rat blizu njezina dvorišta?

Ruska vojska na to je dodala kako su militanti za potrebe snimanja kemijskog napada donijeli i dvije bačve toksične supstance na bazi klora, kako bi provokacija ostavila realističan dojam.

"Materijal je zamišljen tako da prikazuje scene 'aktivista' Civilne obrane (Bijelih kaciga) koji 'pomažu' stanovnicima Jisr al-Šugura nakon navodnog napada sirijske vojske prljavim bombama s otrovnim supstancama", dodaje se u priopćenju navedenog ruskog Centra.

Do kraja dana, tvrde, taj bi se materijal trebao pojaviti na društvenim mrežama i u vodećim zapadnim medijima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene