Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusi samo danas bombardirala 12 ciljeva IS-a u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski borbeni zrakoplovi bombardirali su u utorak 12 ciljeva u Siriji povezanih s džihadističkom skupinom Islamska država (IS), navelo je ministarstvo obrane u Moskvi.

Zrakoplovi su napadali ciljeve u regiji oko grada Deir Ezor i u području Damaska, Idleba i Latakije, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Belgijski premijer Alexander De Croo Izbori su u lipnju Belgija istražuje moguću umiješanost Rusije u europsku izbornu kampanju

U dvadesetak letova zrakoplovstvo je pogodilo logističku infrastrukturu, zapovjedna mjesta, kampove za obuku i baze IS-a, preciziralo je ministarstvo.

Zračne snage, kopnene snage, protuzračna obrana: 'Rusi su nagomilali vojsku u Siriji!

Ministarstvo obrane također tvrdi da IS skiva oružje blizu džamija i da postoji sumnja da džihadistička skupina priprema provokacije i planira eksplozije na vjerskim mjestima za što kani prebaciti odgovornost na Moskvu.

"Držimo da teroristi pripremaju provokacije, poput rušenja džamija kako bi napravili lažne fotografije i video snimke koje bi mogli iskoristiti da optuže rusko ratno zrakoplovstvo", navelo je rusko ministarstvo. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene