Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rumunjski senatori zabranili istospolne zajednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski senatori danas su službeno zabranili istospolne zajednice, prihvaćanjem dopune obiteljskog zakona, doznaje se od parlamentarnog izvora.

Prema novom tekstu, "obitelj se temelji na braku koji se sklapa slobodnim pristankom muškarca i žene", a ne više "između supružnika" kako je pisalo u zakonu koji je na snazi od 1953.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Predlagači dopune, pripadnici četiriju koalicijskih stranka na
vlasti, kao i oporbe, obrazložili su izmjenu nužnošću da se "zaštiti institut obitelji".

"U rumunjskom narodu i u rumunjskom jeziku brak je uvijek bio veza muškarca i žene", izjavio je socijaldemokratski senator Serban Nicolae, ističući da se dopuna "ne kosi ni s jednim europskim propisom".

Dopuna koju je prošlog tjedna prihvatilo povjerenstvo Senata za pravna pitanja, odmah je kritizirala organizacija Human Rights Watch koja je ocijenila da je ona "prijetnja istospolnim zajednicama i udarac napretku koji je Rumunjska ostvarila u borbi s diskriminacijom".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene