Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rođena u zloglasnom kultu

'Traume budi miris dezinfekcijskog sredstva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ona je iz kulta otišla i uspjela izgraditi novi život. Ali to nije bilo lako.

Natacha Tormey rođena je u kultu Božja djeca čiji su članovi bili njezini roditelji, hipiji Marcel i Genevieve, koji su se Božjoj djeci pridružili 1970-ih godina.

Traumatska sjećanja izaziva joj miris dezinfekcijskog sredstva. Stajalo je pokraj krevat svake odrasle osobe u kultu u kojem je odrastala - pripadnici su naime dijelili svoje partnere s drugima, a vjerovali su da kasnijom dezinfekcijom sprječavaju spolno prenosive bolesti, piše Independent.

Pročitajte i ovo Provjereno: žrtva obiteljskog nasilja - 1 Donosi Provjereno Žene progovorile o strahotama koje su proživjele u sigurnoj kući: "Nekoliko sam puta pomislila - bolje da sam trpjela batine nego što sam ovamo došla" Ilustracija uhićen "prorok" Farma užasa: Policija spasila 251 zlostavljano dijete, otkriveni su i grobovi 16 beba

Ubila je najmanje 23 ljudi: 'Sustav ne funkcionira pa sam ja odradila posao'

Natasha još ima torbu koju naziva komplet za preživljavanje. Sastoji se od kompasa, kutije prve pomoći i baklje. Nosila ju je svugdje sa sobom nekoliko godina nakon bijega uvjerena da će doći Armagedon i da će se morati skriti od vraga. Vjerovala je i da je dio elitne dječje vojske koja će jednog dana spasiti svijet od Antikrista.

Zlostavljanje je bilo redovito

Njezini roditelji seks kultu su se pridružili u tinejdžerskim godinama u Parizu. Preživljavali su proseći, ali kult im je dopuštao da zadrže deset posto zarade. Prije Natache dobili su tri sina koji su 1983. kada se ona rodila poslani u komunu u Tajlandu.

Premlaćivanja su u kultu bila redovita i žestoka. Tijekom jednog prisilnog popodenvnog odmora dobila je batine jer se vrpoljila. Svi odrasli su imali pravo kažnjavati djecu.

'Bila sam dio kulta, nismo pili ni jeli, živjeli smo od Sunca'

Kult je kasnih 1960-ih osnovao David Berg. Od svojih sljedbenika tražio je da mu šalju videe orgija jer, tvrdio je, Isus je volio seks i oni se ne bi trebali sramiti voljeti ga. Odrasle je poticao na seks s djecom.

Žene su flertanjem mamile nove članove, među kojima su bili roditelji glumaca River i Joaquina Phoenixa, ali i Rose McGowan. Mladi hipiji diljem SAD-a i Europe priključivali su se kultu uvjereni da promovira ljubav, slobodu i mir. Da su samo znali kako će svaki aspekt njihovog i života njihove djece biti pod kontrolom, kaže Natacha.

Žene nisu smjele uzimati pilule pa je Natachina majka rodila 12-ero djece. Mnoge žene su bile iscrpljene od poroda.

S četiri godine seksualno  zlostavljana

Natacha je imala samo četiri godine kada ju je počeo seksualno zlostavljati muškarac kojeg u svojoj knjizi o godinama u kultu naziva Clay. Vjeruje da je njezin um blokirao neka od najgorih događanja. Kada je pokrenuta 'istraga' o zlostavljanja znala je da mora reći da to nije istina.

Stravična ispovijest djevojke ubojice: 'Nakon 22 ubojstva prestala sam brojati'

Natacha je odlučila napustiti kult kada je imala 18 godina. Tada je doznala da je njezin brat Marc, koji je ranije otišao, poginuo u prometnoj nesreći. Ožalošćena, s osjećajem krivnje i tjeskobe, preselila se živjeti kod starijeg muškarca kojeg je smatrala svojom kartom za van.

'Bojala sam se vanjskog svijeta. Nisam znala što je životopis, kako otvoriti bankovni račun', pisala je. Par se preselio u južnu Francusku gdje je ona upoznala svoju buduću mentoricu, ženu koja ju je naučila da je u redu reći 'ne'.

Pomogao joj suprug

Napustila je Thomasa i preslila se u Veliku Britaniju gdje je upoznala muškarca koji ju je tretirao loše. Njemu se usudila reći da je ljudsko biće prema kojem se ne smije tako ponašati.

Međutim, postala je depresivna i počela piti. A iz svega ju je izvukao Kevin, njezin suprug kojeg je upoznala 2008. godine. Rekao joj je da je najhrabrija osoba koju je ikada upoznao .

Vjenčali su se 2011. i žive u Buckinghamshireu. Ona je u kontaktu s braćom i sestrama, a njezini roditelji žive u Francuskoj gdje preživljavaju od sezonskog rada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene