Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kuća u kojoj su živjeli je bila prepuna pokvarene hrane i prljavih pelena, a zidovi su bili premazani izmetom.


Roditelji 12-godišnjaka iz Velike Britanije osuđeni su na ukupno pet godina zatvora jer su bili 'prezaposleni' da bi se brinuli za sina koji je zbog njihova nemara ostao slijep.

Naime, Gillian Hendry i Craig Dick, oboje staro 34 godine, držali su svoju djecu, 12 godišnjeg sina i dvogodišnju kćerku, zatvorene u prljavoj kući. Kuća je bila prepuna pokvarene hrane i prljavih pelena, a zidovi su bili premazani izmetom, piše Daily Mail. Jednu su sobu, naime, koristili kao toalet.

Dječak je oslijepio na lijevo oko jer su ga roditelji čak šest mjeseci zaboravljali odvesti u bolnicu na liječenje. Imao je mrenu koju je trebalo odstraniti. Nisu ga odveli ni kod liječnika zbog artritisa koji je u međuvremenu toliko uznapredovao da dječak danas šepa.

Vezani članci Italija, koronavirus U Norveškoj umrlo dijete, Italija bilježi najveći broj žrtava od travnja, SAD sve bliže brojci od 250.000 mrtvih Policija u Engleskoj, ilustracija (Foto: AFP) Roditelji bolesnu kćer 10 godina držali zatočenu u kući? ''Sve institucije su izgubile bilo kakav trag o njoj''

Na suđenju su roditelji, ako ih se uopće tako može zvati, tvrdili da su jednostavno bili prezaposleni da bi primijetili da mu je oko bijelo. Socijalnoj službi su pak kazali da dječaka nikad nisu gledali u lice.

Strašna tajna: Tijela novorođenčadi bila su skrivena 18 mjeseci

Cijeli je slučaj teškog zanemarivanja otkriven tako da su liječnici pozvali socijalnu službu nakon što su roditelji uporno ignorirali termine koje je dječak imao zakazane u bolnici. Gillian i Craig nisu pustili socijalne radnike u stan, no morali su kada su se vratili s policijom.

Ono što su vidjeli bilo je užasno: djeca su spavala na prljavim i pljesnivim krevetima, kuhinja je bila prepuna muha i otpadaka, a po cijeloj kući bilo je prljave odjeće, ostataka hrane i pelena.

Majka je tvrdila da je bila depresivna te da je zato zanemarivala djecu, ali to nije medicinski potvrđeno.

Dječak je sada pod skrbništvom biološkog oca dok je njegova polusestra dana na usvajanje.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook