Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mentalno mučenje od strane vjeroučitelja na djecu ostavlja teže i dugoročnije posljedice od seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika, tvrdi ovaj bivši profesor s Oxforda.


Odgajati dijete u vjeri rimokatoličanstva gore je od zlostavljanja djeteta, tvrdnja je to engleskog militantnog ateista i bivšeg profesora biologije s Oxforda Richarda Dawkinsa.

Vezani članci Pisma Bogu Učiteljica tražila učenike da napišu pisma Bogu, rezultati su urnebesni Slika nije dostupna Na vrhuncu slave okrenuo se Bogu: 'Ja sam praktički bio lud'

'Mentalno mučenje od strane vjeroučitelja na djecu ostavlja teže i dugoročnije posljedice od seksualnog zlostavljanja djece od strane svećenika', u svom je provokativnom stilu rekao Dawkins, koji je revolucionirao ideju o evoluciji u svojoj knjizi 1976. godine.

Istaknuo je kako mu je jedna žena, koju je seksualno zlostavljao svećenik kao sedmogodišnju djevojčicu, rekla kako je to bilo manje traumatičnije od rečenice koju je čula nakon smrti svoje sedmogodišnje prijateljice da će "trunuti u paklu" jer je djevojčica bila iz obitelji protestanata.

>> Najpoznatiji ateist priznao: 'Moguće je da Bog postoji'

‘Učenje djece da zaista potpuno i iskreno vjeruju u to da ljudi koji griješe nakon smrti idu u pakao gdje će gorjeti zauvijek i da im se koža nanovo i nanovo obnavlja, a zatim otpada od opeklina, donosi zaključak kako je takvo učenje puno gore od seksualnog zlostavljanja", rekao je Dawkins dodajući da će djeca dugoročno imati strašnije noćne more i dugoročnije psihičke posljedice zato jer zaista u to vjeruju. 

Bivša rimokatolička torijevka Ann Widdecombe ističe kako Dawkins 'ne zna na koji bi drugi način privukao pozornost na sebe pa se koristi ovakvim izjavama jer nijedna zdrava osoba ne bi mogla pomisliti da se dobrota i ljubav iskazivana u Deset Božjih zapovijedi i Evanđeljima može biti gora od seksualnog zlostavljanja djeteta'. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook