Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Republika Hrvatske spremna je razmotriti opciju da južni krak Jadransko-jonske ceste prolazi kroz BiH, rekao je ministar prometa i komunikacija BiH Božo Ljubić, prenose u petak lokalni mediji u Hercegovini.


Ljubić je to izjavio iznoseći pojedinosti razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i drugim hrvatskim dužnosnicima prošle srijede u Zagrebu.

Vezani članci Poplava od kiše u Dubrovniku Obilna kiša poplavila ulice Dubrovnika, pogledajte snimku poplave ispred palače Sponza Željko Komšić Komšić u pismu upućenom EU-u optužio Hrvatsku i Srbiju da se miješaju u unutarnja pitanja BiH

- Sljedeće godine Jadransko-jonska cesta, koju Hrvatska ubrzano gradi, dolazi do Ploča i izgradnja će se nastaviti ka jugu, odnosno Dubrovniku. Naš (BiH) cilj je da južni krak te ceste od Ploča ide teritorijem BiH, odnosno istočne Hercegovine, iako u Hrvatskoj postoji varijanta da se cesta prostire uz more, rekao je Ljubić.

On je istaknuo da je Sanaderu i njegovim suradnicima nastojao objasniti da bi interes BiH i Hrvatske bio da dio Jadransko-jonske ceste prolazi i preko BiH, te da bi se dvije zemlje tako mnogo bolje prometno povezale.

Ljubić je također kazao da je sa Sanaderom razgovarao i o koridoru Vc.