Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'RH spremna razmotriti opciju da dio autoceste ide kroz BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Republika Hrvatske spremna je razmotriti opciju da južni krak Jadransko-jonske ceste prolazi kroz BiH, rekao je ministar prometa i komunikacija BiH Božo Ljubić, prenose u petak lokalni mediji u Hercegovini.

Ljubić je to izjavio iznoseći pojedinosti razgovora s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i drugim hrvatskim dužnosnicima prošle srijede u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Planira se autocesta do Dubrovnika Autocesta do Dubrovnika Radove je otvorio još Sanader, troškovi su porasli dvostruko, ali - izborna je godina: "Da ste to rekli nekome 2016., rekli bi da ovi nisu normalni"

- Sljedeće godine Jadransko-jonska cesta, koju Hrvatska ubrzano gradi, dolazi do Ploča i izgradnja će se nastaviti ka jugu, odnosno Dubrovniku. Naš (BiH) cilj je da južni krak te ceste od Ploča ide teritorijem BiH, odnosno istočne Hercegovine, iako u Hrvatskoj postoji varijanta da se cesta prostire uz more, rekao je Ljubić.

On je istaknuo da je Sanaderu i njegovim suradnicima nastojao objasniti da bi interes BiH i Hrvatske bio da dio Jadransko-jonske ceste prolazi i preko BiH, te da bi se dvije zemlje tako mnogo bolje prometno povezale.

Ljubić je također kazao da je sa Sanaderom razgovarao i o koridoru Vc.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene