Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki državni tajnik Rex Tillerson rekao je kako odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije nisu nikad bili gori i da vlada radi na njihovom poboljšavanju, te da Kuba treba raditi na poboljšanju ljudskih prava u državi ako želi bolji odnos s Washingtonom.


Rex Tillerson je na saslušanju u Kongresu vezanom uz mjeru o sankcijama Rusiji koju ovog tjedna razmatra američki Senat rekao da SAD ima niz teških otvorenih pitanja s Moskvom, da odnos dviju država "nikad nije bio gori" i "dalje se pogoršava", te da je cilj sadašnje vlade "to stabilizirati".

Vezani članci Koronavirus u Moskvi, ilustracija Moskvu zahvatio novi val koronavirusa: Većina bolesnika ima indijski soj Joe Biden Biden i Putin postigli dogovor: Produljit će postojeći sporazum o ograničenju nuklearnog oružja za pet godina

"Posebno radimo na nekoliko područja da vidimo postoji li mogućnost uspostave nekakve vrste funkcionirajućeg odnosa s ruskom vladom koji je u našem interesu. To se pogotovo odnosi na Siriju", naglasio je Tillerson.

On je govorio dok Senat razmatra paket sankcija protiv Rusije kao odgovor na miješanje Moskve u predsjedničke izbore 2016. te na njenu agresiju u drugim dijelovima svijeta, uključivo Siriju i Ukrajinu.

Državni tajnik u utorak nije štedio riječi o kubanskoj vladi, istaknuvši kako ta otočna država "mora početi rješavati pitanja oko ljudskih prava" ako želi da SAD zadrži putanju normalizacije odnosa s Havanom započetu tijekom bivšeg predsjednika Baracka Obame.

Tillerson je to izjavio nekoliko dana uoči najavljene objave administracije predsjednika Donalda Trumpa o promjeni politike prema toj državi. (Hina)