Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak Rusa s Trumpom

"Dvije najveće nuklearne sile na svijetu ne mogu imati ovakvu vrstu odnosa''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump primit će u srijedu u Bijeloj kući ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova kako bi s njim razgovarao o stanju u Siriji i mnogim drugim međunarodnim pitanjima, kazao je visoki američki dužnosnik.

To će biti sastanak na najvišoj razini između Trumpa i vlade ruskog predsjednika Vladimira Putina od 20. siječnja kada je Trump preuzeo dužnost američkog predsjednika.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin Poginulo 139 osoba Putin o pokolju u Moskvi: "Znamo tko je počinio zločin, ali zanima nas jedna druga stvar..." Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Dužnosnik, koji nije želio biti imenovan, kazao je kako su na dnevnom redu stanje u Siriji kao i američko-ruski odnosi te druga globalna pitanja.

Odnosi između SAD i Rusije pogoršali su se nakon američkih zračnih udara na sirijski aerodrom kao odgovor na napade kemijskim oružjem za koje Washington okrivljuje režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, inače ruskog saveznika.

Lavrov će se u Washingtonu sastati s američkim državnim tajnikom Rexom Tillersonom.

Tillerson je uoči susreta kazao da SAD želi stabilizirati američko ruske-odnose rješavanjem manjih spornih pitanja i pronalaskom novih područja za suradnju.

"Dvije najveće nuklearne sile na svijetu ne mogu imati ovakvu vrstu odnosa", kazao je Tillerson smjerajući na nisku razinu američko-ruskih odnosa.

Lavrov je zadnji puta bio u Washingtonu 2013. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene