Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda retriverica Sadie nikada u životu nije bila agresivna prema ljudima, u utorak je odmah prepoznala opasnost i stala u obranu svog doma i vlasnice.


Sadie, jedanaest godina stara zlatna retriverica koja je prema tvrdnjama vlasnice ljude do sada napadala isključivo prekomjernim 'lizama', doista se iskazala zlatnom jer je obranila svoj dom u Wyandotteu od provalnika unatoč tome što ju je razbojnik nekoliko puta snažno udario.

Vezani članci Zlatni retriver, ilustracija (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Vlasnici neutješni: ''Prvo su nam ih otrovali, ali izvukli su se. Kakav to čovjek mora biti?'' Provala (Foto: Screenshot/YouTube) Provalio im u dom naoružan sačmaricom, ovakav otpor nije očekivao

Sadie je u utorak zatekla nepoznatog čovjeka u kući te je režala i lajala na njega sve dok ga naposljetku nije otjerala.

Sarah Powers, koja se u trenutku provale nalazila uz Sadie sama u kući, razbojnika je identificirala kao Johna Davida Shooka, a policija je napomenula da je riječ o opasnom čovjeku koji je tek izašao iz zatvora i koji je ovisnik o heroinu.

"Nikada u životu nisam vidjela Sadie agresivnu, no ovom je prilikom prepoznala opasnost i spasila situaciju", izjavila je ponosna vlasnica koja je svoju ljubimicu s punim pravom nazvala herojem. 

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook