Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz negativne izglede

OSTALI SMO NA 'BB' S&P nam nije srušio kreditni rejting, zasad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Standard & Poor's u petak je potvrdila dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', zadržavši negativne izglede.

Kako se ističe u priopćenju S&P-a, gospodarski rast Hrvatske snaži, a javne financije se konsolidiraju brže nego su u S&P-ju ranije procjenjivali.

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna Novi pad kreditnog rejtinga? Linić o crnim prognozama: To nam je poruka da ubrzamo reforme!

"Kolaps vladajuće koalicije nakon samo šest mjeseci na vlasti slabi naš pogled na hrvatsku institucionalnu snagu, kao što riskira i pogoršanjem fiskalne konsolidacije, napora u provedbi strukturnih reformi te ekonomskog oporavka", napominje se dalje u priopćenju.

Agencija je zadržala rejting na postojećoj razini, dva stupnja ispod investicijskog, uz negativne izglede, napomenuvši da postoji 33 posto šanse da u idućih pola godine snizi rejting hrvatske države.

Sve tri vodeće svjetske rejting agencije – Moodys, Fitch i Standard&Poor's - drže kreditni rejting Hrvatske dva stupnja ispod investicijske razine i to s negativnim izgledima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene