Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koja ideja!

Razvodite se? Evo hotel za posljednje druženje s partnerom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako privući turiste prilično neobičnim aranžmanima, pokazuje Nizozemska. Nude razvod tijekom vikenda u nekom od luksuznih hotela.

Rastanak ne mora biti gorak, dug ni skup. Svima onima kojima je brak došao do kraja, prijateljsko i luksuzno "zbogom" ponudio je jedan nizozemski poduzetnik. "Kada pogledate posvuda sve oko razvoda usredotočeno je na negativnost, naravno da je negativno kada se brak raspada, ali svi moraju nastaviti sa životom. To je ono što ovdje radimo, dođete u hotel razvod u petak i u ponedjeljak izađete razvedeni", kaže Jim Halfens, vlasnik Hotela razvod.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Geert Wilders Protivi se pomoći Nizozemski Donald Trump poručio: "Mi smo europske budale jer smo primili najviše ukrajinskih izbjeglica"

U nekoliko vrhunskih hotela par obavi cijelu proceduru. Na raspolaganju su im odvjetnici, psiholozi. "Ako shvatite da je razvod poput žalovanja, gdje prolazite kroz različite faze i ljutnje i neprihvaćanja i očekivanja, onda znate da nije svatko spreman za vikend razvod. Klijent vam može doći u trenutku kada je jako ljutit, pun emocija i tada je uglavnom naš savjet da nije spreman za ovakvo što", kaže Marie-Lousie Parker, odvjetnica za razvode.

U godinu dana 17 parova razvelo se u organizaciji ove tvrtke. Nakon što napuste hotel, papir se proslijedi sucu i nakon vikenda svatko kreće svojim putem. "Ono što smatramo normalnim je proces koji traje, traje dugo, s vremenom se frustracije povećavaju, oni koji su upleteni, a u biti nemaju ništa s tim poput roditelja i prijatelja, svi znaju što je najbolje za vas, ali na kraju dana nikog se to ne tiče osim dvoje ljudi", kaže jedan razvedeni muškarac. 

Nizozemski poduzetnik zbog velikog interesa planira podružnice u Italiji, Španjolskoj, Njemačkoj i SAD-u. Njegov aranžman stoji između 15 i 60 tisuća kuna. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene