Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć članicama

'RAZGOVARA SE O TOME' Europa planira uvesti porez solidarnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uvođenju poreza europske solidarnosti razgovaraju njemačka vlada i EK, pišu njemački mediji. No, njemački i EU dužnosnici te tvrdnje negiraju.

Njemačka vlada i Europska komisija razgovaraju o uvođenju jedne vrste poreza europske solidarnosti koji bi pomogao pokriti troškove rekordnog priljeva tražitelja azila, izvijestile su u subotu njemačke novine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović suzdržan 'To je širenje kompetencija EU-a, i to duboko. Neke države su protiv toga, ja sam rezerviran' Slika nije dostupna Blokada granica EK analizira krši li Hrvatska pravila

Taj novac mogao bi se prikupiti kroz rast poreza na naftu ili povećanjem PDV-a, piše Sueddeutsche Zeitung ne navodeći svoj izvor.

'Svejedno tko je na granicama, poanta je da Hrvatska svoje ne kontrolira'

Muenchenski list navodi da bi se dodatna sredstva iz poreza solidarnosti iskoristila za pomoć zemljama članicama EU-a kao što su Španjolska, Italija, Grčka i Bugarska, da osiguraju svoje granice kao i za poboljšanje životnih uvjeta u domovinama tražitelja azila kako bi se ohrabrilo njihove građane da ostanu tamo.

Ne navodi se koliko bi bilo to porezno opterećenje.

'Ne postoji takav prijedlog'

Njemački i EU dužnosnici u subotu su demantirali ova izvješća o neformalnim razgovorima o uvođenju poreza solidarnosti.

'Činjenica ostaje: ne želimo povećanje poreza u Njemačkoj ili uvođenje EU poreza', poručio je glasnogovornik Vlade Steffen Seibert, prenosi Reuters.

I glasnogovornik EK također je odbacio tvrdnje rekavši da ne postoji takav prijedlog - ni na stolu ni u pripremi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene