Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Razbijen međunarodni lanac trgovine ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka je policija razbila međunarodnu bandu osumnjičenu za krijumčarenje ilegalnih imigranata iz Azije u Europsku uniju.

Glasnogovornica policije Blanka Kosinova u izjavi navodi da je u subotu privedeno 17-ro osumnjičenih, čeških, slovačkih i indijskih državljana, te da je njih devetoro, među kojima su i dvojica vođa skupine iz Indije, optužena za nezakoniti prelazak granice i zločinačku urotu. 

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti" Nesreća u Češkoj Na autocesti VIDEO Teška nesreća u Češkoj: Sudarila se dva autobusa, jedna osoba je poginula, deseci ozlijeđenih

Ako ih se na sudu proglasi krivim mogu biti osuđeni na do deset godina zatvora, rekla je Kosinova.

Ona je rekla da je Češka bila samo tranzitna zemlja za imigrante većinom iz Indije, Bangladeša i Šri Lanke koji su potom krijumčareni u raznim vozilima, uključujući kamione, u gotovo sve zemlje EU-a. 

Osumnjičeni su navodno tijekom godine prokrijumčarili najmanje 135 osoba a svaki od ilegalnih imigranata morao je bandi platiti iznos u vrijednosti 14.300 eura, rekla je Kosinova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene