Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češka je policija razbila međunarodnu bandu osumnjičenu za krijumčarenje ilegalnih imigranata iz Azije u Europsku uniju.


Glasnogovornica policije Blanka Kosinova u izjavi navodi da je u subotu privedeno 17-ro osumnjičenih, čeških, slovačkih i indijskih državljana, te da je njih devetoro, među kojima su i dvojica vođa skupine iz Indije, optužena za nezakoniti prelazak granice i zločinačku urotu. 

Vezani članci Jan Hamacek i Andrej Babis Rusija poručila da će odgovoriti na protjerivanje diplomata iz Češke: ''Uzvratit ćemo mjerama koje će prisiliti počinitelje da shvate svoju odgovornost'' Cjepivo protiv koronavirusa Europski sud za ljudska prava: Obavezno cijepljenje je legalno i ne krši Konvenciju o ljudskim pravima

Ako ih se na sudu proglasi krivim mogu biti osuđeni na do deset godina zatvora, rekla je Kosinova.

Ona je rekla da je Češka bila samo tranzitna zemlja za imigrante većinom iz Indije, Bangladeša i Šri Lanke koji su potom krijumčareni u raznim vozilima, uključujući kamione, u gotovo sve zemlje EU-a. 

Osumnjičeni su navodno tijekom godine prokrijumčarili najmanje 135 osoba a svaki od ilegalnih imigranata morao je bandi platiti iznos u vrijednosti 14.300 eura, rekla je Kosinova.