Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik preselio obitelj

'Rat grafitima' u Novome Sadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novom Sadu rasplamsao se 'rat grafitima', a najnoviji s natpisom 'Vojvodina republika', 'Srbi marš iz Vojvodine!' i 'Živeo Pavličić', ispisan je blizu sjedišta Srpske napredne stranke.

'Ovo je već treći grafit mržnje za posljednjih nekoliko dana u Novom Sadu. Prije dva dana nepoznate osobe su na zgradi Filozofskog fakulteta ispisali grafit 'Pavličiću ustašo. Gotov je', a u ponedjeljak se u prigradskom naselju Veternik pojavio grafit 'Čanak ustaša', objavila je Radio televizija Vojvodine.

Potpredsjednik srbijanske vlade i predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić kritizirao je pojavu grafita u Novom Sadu ocjenjujući da su dokaz loše atmosfere u tom gradu.

'Osuđujem grafite koji govore loše o političkim protivnicima. Mislim i na trenutačnog gradonačelnika (Igora Pavličića) i na (lidera Lige socijaldemokrata Nenada Čanka), ali i na noćašnji grafit 'marš Srbi iz Vojvodine'', rekao je Vučić za B92 i naglasio da se time treba pozabaviti policija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Vučić: ''Molio sam ljude u Republici Srpskoj da još jednom razmisle o svim svojim odlukama i potezima'' Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena

>> Antifašisti očistili zagrebački kvart od grafita s porukama mržnje

Vučić smatra da grafiti govore o lošom ozračju i nervozi u Novom Sadu, ali kaže da 'nije nervozan onaj tko preuzima vlast, već onaj tko je gubi'.

Incidenti se događaju u trenutku kada SNS i Socijalistička partija Srbije (SPS) pokušavaju smijeniti gradsku vlast koju, predviđeni Igorom Pavličićem, drže Demokratska stranka (DS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Gradonačelnik Novoga Sada Igor Pavličić, koji je zbog sličnih provokacija i prijetnji prethodnih dana preselio obitelj iz Novoga Sada, optužio je SNS i njezine partnere da pokušavaju vlast osvojiti silom.

Odluka o tome hoće li SNS preuzeti vlast u Novome Sadu od DS-a bit će donesena na sjednici gradskog parlamenta zakazanoj za 12. rujna.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene