Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svih 39 radnika Đuro Đaković-Montaže vraća se kućama u Slavonski Brod. Iako se smjer odlaska i napuštanja Libanona najvjerojatnije već zna, zbog sigurnosti tijekom puta nikome ne pada na pamet otkriti kojim će smjerom radnici putovati.


Teško je reći kada će radnici stići kući, u stalnim smo kontaktima s Ministarstvom vanjskih poslova i činimo sve da to bude što prije kazao nam je jučer Montažin direktor Darko Katić i dodao da su odluku o odlasku radnici primili mirno.

Vezani članci Eksplozija u Bejrutu Snimio eksploziju u Bejrutu iz nevjerojatne blizine u visokoj rezoluciji, prizor je jeziv Imad i Lina Snimka koja ih je umalo stajala života: Žena ga je preklinjala da prestane snimati požar u Bejrutu, a onda je uslijedila eksplozija

Oko 350 Europljana evakuiranih iz Libanona stiglo je u nedjelju u Rim koristeći planove i rute evakuacija koje su europske države zajednički organizirale zbog inteziviranja izraelskih bombardiranja.

Evakuacija 350 stranaca koji žive u Libanonu, uglavnom Europljana, druga je po obujmu nakon što se u subotu vratilo zrakoplovom 116 Španjolaca. 

Madrid je u nedjelju najavio da priprema "novu operaciju evakuacija". I drugi glavni gradovi organiziraju evakuaciju svojih državljana iz Libanona. 

Ciparsko ministarstvo vanjskih poslova je najavilo u
nedjelju da se njihova zemlja priprema primiti "stotine, čak tisuće" stranih državljana iz Libanona. 

Osmero Kanađana ubijeno je, a šest ih je ranjeno u nedjelju u Libanonu, izjavio je kanadski ministar vanjskih poslova Peter MacKay

Tako je Velika Britanija pred libanonsku obalu poslala nosač zrakoplova i njegovu pratnju kako bi pomagali u evakuaciji deset tisuća Britanaca. I Francuska je u ratno područje poslala ratne brodove za izvlačenje 20 tisuća francuskih državljana koji rade u Libanonu. 

Planove je razradio i Pentagon, koji 25 tisuća Anmerikanaca kani evakuirati zračnim mostom prema Cipru.