Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radnici Montaže tajnim putem u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svih 39 radnika Đuro Đaković-Montaže vraća se kućama u Slavonski Brod. Iako se smjer odlaska i napuštanja Libanona najvjerojatnije već zna, zbog sigurnosti tijekom puta nikome ne pada na pamet otkriti kojim će smjerom radnici putovati.

Teško je reći kada će radnici stići kući, u stalnim smo kontaktima s Ministarstvom vanjskih poslova i činimo sve da to bude što prije kazao nam je jučer Montažin direktor Darko Katić i dodao da su odluku o odlasku radnici primili mirno.

Pročitajte i ovo napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora" David Cameron Nesigurna vremena Britanski ministar upozorio: "Opasnost od eskalacije rata je ekstremno visoka"

Oko 350 Europljana evakuiranih iz Libanona stiglo je u nedjelju u Rim koristeći planove i rute evakuacija koje su europske države zajednički organizirale zbog inteziviranja izraelskih bombardiranja.

Evakuacija 350 stranaca koji žive u Libanonu, uglavnom Europljana, druga je po obujmu nakon što se u subotu vratilo zrakoplovom 116 Španjolaca. 

Madrid je u nedjelju najavio da priprema "novu operaciju evakuacija". I drugi glavni gradovi organiziraju evakuaciju svojih državljana iz Libanona. 

Ciparsko ministarstvo vanjskih poslova je najavilo u
nedjelju da se njihova zemlja priprema primiti "stotine, čak tisuće" stranih državljana iz Libanona. 

Osmero Kanađana ubijeno je, a šest ih je ranjeno u nedjelju u Libanonu, izjavio je kanadski ministar vanjskih poslova Peter MacKay Tako je Velika Britanija pred libanonsku obalu poslala nosač zrakoplova i njegovu pratnju kako bi pomagali u evakuaciji deset tisuća Britanaca. I Francuska je u ratno područje poslala ratne brodove za izvlačenje 20 tisuća francuskih državljana koji rade u Libanonu. 

Planove je razradio i Pentagon, koji 25 tisuća Anmerikanaca kani evakuirati zračnim mostom prema Cipru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene