Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvjeren u nadmoć nad NATO-om

Putin: "Ako uzmemo naše najnovije naoružanje, ono je očito superiorno u odnosu na sve"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Ruski predsjednik Vladimir Putin vjeruje da je rusko naoružanje superiorno u odnosu na ono koje posjeduje NATO, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski navodno je smijenio glavnog vojnog zapovjednika.

Nakon što je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov ovog tjedna izjavio da je nova NATO-ova vježba, najveća od hladnog rata, prijetnja za Rusiju, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je njihovo oružje nadmašuje ono koje posjeduje NATO.

"Ako usporedimo moderno naoružanje NATO-a s naoružanjem posljednjeg razdoblja sovjetske ere, u nekim je aspektima inferiorno, ali ne uvijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija potvrdila glasnogovornica Otkriveno što je uzrok nesnosnog smrada u dijelu Zagreba

Ako uzmemo naše najnovije naoružanje, ono je očito superiorno u odnosu na sve. To je očita činjenica", rekao je Putin i precizirao da misli na raketnu opremu, oklopna vozila i sve što se koristi na ratištu, prenosi TASS.

Promjene u Ukrajini

Iako još nije stiglo službeno priopćenje i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski to nije potvrdio, svjetski mediji pišu o smjeni popularnog čelnika ukrajinske vojske Valerija Zalužnija

CNN piše da je Zalužni u ponedjeljak pozvan u predsjednički ured te mu je rečeno da će biti otpušten, a objava se očekuje do kraja tjedna. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković izjave nakon otvorenja bolnice Plenković: "Dobio sam neke detalje od Milanovića vezano za saznanja SOA-e o Turudiću"

Jedan je izvor rekao za CNN da bi to bio najveći vojni potres koji je Zelenski napravio od početka rata. Tjednima se spekulira o napetostima između predsjednika i glavnog zapovjednika vojske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene