Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napetosti među silama

NATO-ova najveća vojna vježba u više desetljeća uznemirila Rusiju, oglasio se Kremlj: "To je prijetnja za nas"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Nakon najveće vojne vježbi NATO-a od vremena Hladnog rata, glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je rekao da je NATO prijetnja Rusiji.

Glasnogovornik kremlja Dimitrij Peskov rekao je da NATO predstavlja prijetnju Rusiji dodao da se kao odgovor na prijetnju stalno poduzimaju odgovarajuće mjere.

"To je prijetnja za nas, tako mi to vidimo. Poduzimaju se odgovarajuće protumjere, tim više što savez već desetljećima bez prestanka pomiče svoju vojnu infrastrukturu prema našim granicama", naglasio je.

Pročitajte i ovo Sanacija požarišta na katedrali Notre Dame (Foto: AFP) - 5 STRAŠAN OŽILJAK NA LICU FRANCUSKE Sve što znamo, ali i neke stvari koje još ne znamo o katastrofalnom požaru koji je gotovo uništio Notre-Dame

Peskov je rekao i da je savez stvoren za sukob s Moskvom te služi kao sredstvo konfrontacije.

Glasnogovornik Kremlja rekao je to novinarima nakon početka najveće vojne vježbe koje je NATO organizirao još od Hladnog rata. Počele su prošlog tjedna na sjeveroistoku SAD-a, a očekuje se da će trajati do svibnja, prenosi TASS.

Pročitajte i ovo Ilustracija Životinju preuzela veterinarska služba Unukov staford izgrizao baku do smrti: ''Susjed je čuo lavež psa''

Fokus vježbi je spremnost trupa, obuka i operativna preraspodjela jedinica. U vježbama će sudjelovati ukupno oko 90.000 vojnika.

Nizozemska i Njemačka trebale bi održati zajedničku vježbu u travnju kako bi uvježbale brzo kretanje velikih vojnih formacija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene