Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin neće biti zastupnik u novom sazivu parlamenta unatoč tome što je bio nositelj liste Jedinstvene Rusije koja je odnijela premoćnu pobjedu na izborima.


Jedinstvena Rusija osvojila je 315 od 450 mjesta u Državnoj dumi, donjem domu ruskog parlamenta, na izborima 2. prosinca.

Vezani članci Policija uhićuje prosvjednike u Rusiji - 2 Dok Zapad poziva na oslobađanje, Rusima to ne pada na pamet: ''To je za vlast veliki problem, ne mogu si dopustiti da Navaljnog drže predugo'' Aleksej Navaljni - 2 SAD i EU traže od Rusije da Navaljnog puste na slobodu, on kaže: "Ovo je najviši stupanj bezakonja"

Konkin je rekao da će na Putinovo mjesto u Dumi doći jedan član jedinstvene Rusije iz regije Magadan na dalekom istoku zemlje.

Prema njegovim riječima, 101 izabrani zastupnik Jedinstvene Rusije odustao je od zastupničkog mandata. Njihove mandate dobit će drugi kandidati sa saveznih lista stranke.

Od zastupničkog mandata odustali su i članovi drugih stranka.

Tako je u Pravednoj Rusiji od mandata odustalo 7 ljudi, u Komunističkoj partiji 3, a u Liberalno-demokratskoj stranci Rusije 2.