Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgradnja ruskog Disneylanda stajat će 310 milijuna eura.


Ručak se sastoji od vojnih porcija, kupiti se mogu uglavnom suveniri s likom Vladimira Putina, umjesto vožnje na rollercoasteru djeca se mogu igrati sa bacačima granata i penjati po topovima i tenkovima.

Dobrodošli u Patriot park, Disneyland na ruski način koji je u utorak svečano otvorio a tko bi drugi nego Vladimir Putin.

Vojni zabavni park nalazi se u Kubinki, na sat vremena vožnje od Moskve. Ruski predsjednik na otvorenje je stigao helikopterom, a govorio je ispred predstavnika vojnog vrha i balalajka orkestra. Izjavio je da će 'park biti važan u vojno-domoljubnom obrazovanju mladih'. U parku su izloženi najmoderniji primjerci ruske vojne opreme.

Vezani članci Navaljni se vratio u Rusiju - 3 Navaljni pritvoren na mjesec dana, odvjetnici ne mogu do njega. Pljušte kritike na račun Rusije: "Trebao bi smjesta biti oslobođen" Aleksej Navaljni u Rusiji Aleksej Navaljni sletio u Rusiju pa ga odmah priveli, na moskovskom aerodromu uhićeni i njegovi pristaše

Putin je najavio i da Rusija jača svoj nuklearni arsenal te da će ove godine nabaviti 40 interkontinentalnih raketa 'koje su u stanju probiti i najmodernije obrambene sustave', piše Guardian.

Putin kaže da će Rusija uperiti oružane snage na bilo kojeg agresora

Istaknuo je kako je ruska vojska razvila nekoliko novih primjeraka oružja 'kojemu nema ravnog u svijetu', poput aramata tenka, koji je prvi put predstavljen nedavno na vojnoj paradi u Moskvi.

Kad proradi punim kapacitetima, do 2017. godine, Kubinka će moći primiti desetke tisuća posjetitelja dnevno koji će moći voziti tenkove, pucati iz oružja i isprobati ekstremne sportove. Izgradnja i uređenje ruskog Disneylanda stajat će 310,5 milijuna eura.

U ruskom Disneylandu bit će rekonstruirane neke od najvećih ratnih pobjeda Rusije, odnosno bivšeg Sovjetskog Saveza. Osim suvenira s Putinovim likom mogu se kupiti i oni na kojima su Staljin te njegova desna ruka, Lavrentij Berija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook