Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puljić: BiH treba novi Ustav

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić izjavio je kako Bosna i Hercegovina pa tako ni Hrvati u njoj ne trebaju nikakve dopune postojećih nepovoljnih ustavnih rješenja nego potpuno novi ustav.

"Potrebno je donijeti potpuno nov ustav u kojem će se zajamčiti jednakost svakog građanina i jednakopravnost svih građana. Ne stvara se ustav na ratnom profiterstvu nego na temeljima ljudskih i građanskih prava", kazao je kardinal Puljić u intervjuu kojega je u srijedu objavio "Dnevni avaz".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv deložacije BiH biskupi solidarizirali se s kardinalom Puljićem Slika nije dostupna Nadaju se nastavku međusobne suradnje HDZ BiH, SDA i SNSD zajednički će inicirati promjenu Ustava BiH

Kardinal Puljić drži kako bi izmjene postojećeg ustava BiH značile samo ozakonjenje prava jačega i ratnog profiterstva što ni u kom slučaju ne može biti jamstvo stabilnog mira.

Vrhbosanski je nadbiskup potvrdio kako je proteklih dana o ovim pitanjima razgovarao s predsjednicima HDZ 1990. Božom Ljubićem i Stranke za BiH (SBiH) Harisom Silajdžićem koji su se i ranije protivili djelomičnim ustavnim reformama.

Na pitanje zašto nije sudjelovao na inauguraciji novog sastava Predsjedništva BiH, kardinal Puljić je kazao kako je ranije preuzeo obvezu predvoditi svetu misu u Đakovu, gdje se slavilo 200 godina sjemeništa i visokoškolstva i gdje su se školovali i brojni svećenici Vrhbosanske nadbiskupije.

Inauguraciji je stoga nazočio glavni tajnik Biskupske konferencije BiH monsinjor Ivo Tomašević, pojasnio je Puljić te dodao kako su "sve druge konstrukcije proizvoljne".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene