Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv deložacije

BiH biskupi solidarizirali se s kardinalom Puljićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanskohercegovački biskupi izrazili zaprepaštenost odnosom sarajevskog suda prema Vrhbosanskoj nadbiskupiji i odluci da se dio upravne zgrade i kardinalove rezidencije vrati stanaru koji je živio u Jugoslaviji.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izjavio kako očekuje da će se pronaći razumno rješenje kojim bi se izbjegle neugodne posljedice moguće provedbe odluke općinskog suda u Sarajevu o njegovoj deložaciji iz dijela prostorija nadbiskupije, a istodobno je upozorio kako je cijeli taj slučaj samo još jedan dokaz kako su u Bosni i Hercegovini na snazi brojni nepravedeni zakoni koje bi valjalo mijenjati.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Kardinala Puljića 'tjeraju' iz sarajevske rezidencije

>> Kardinal Puljić će se fizički oduprijeti deložaciji

'Ovdje je prije svega riječ o moralnoj nepravdi a to je oduzimanje privatnoga vlasništva', kazao je kardinal Puljić na konferenciji za novinstvo održanoj na kraju zasjedanja Biskupske konferencije BiH. Kardinal Puljić iskazao je zahvalnost biskupima na solidarnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene