Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pucnjava iz automatskog oružja i eksplozije raketa čule su se u glavnom gradu Gvineje Bisau u noći s nedjelje na ponedjeljak, nakon što je objavljeno da je zapovjednik vojske general Batista Tagme Na Wai ubijen u napadu na vojni stožer u nedjelju kasno navečer.


Rafali iz kalašnjikova i pucnjava iz raketnih rampi nastavljeni su u različitim dijelovima Bisaua, javljaju u ponedjeljak agencije pozivajući se na izjave stanovnika Antule, južne četvrti Bisaua.

Vezani članci KBC Zagreb, ilustracija Transplantacija trajala 12 sati: Organe žrtve pucnjave u Klisu dobila tri pacijenta Policija, ilustracija Preminuo muškarac koji je prije nekoliko dana upucan u glavu i ostavljen na cesti u Klisu

Zapovjednik glavnog stožera oružanih snaga Gvineje Bisau general Tagme Na Wai ubijen je u nedjelju kasno navečer u bombaškom atentatu na glavni stožer vojske, tri mjeseca nakon noćnog napada na dom predsjednika te vrlo nestabilne zapadnoafričke zemlje. U atentatu je ranjeno pet osoba, među kojima dvije teško.

'General Tagme Na Waie bio je u svojem uredu kad je eksplodirala bomba. Teško je ranjen i nije preživio ranjavanje', izjavio je njegov šef kabineta, pukovnik Bwam Nhamtchio. General je početkom godine kazao da je protiv njega pokušan atentat.

I njegova prethodnika generala Verissimu Correiu Seabru ubili su mecima vojnici u listopadu 2004. Gvineja Bisau, jedna od najsiromašnijih država na svijetu, dodatno je destabilizirana otkako su proteklih godina kolumbijski narko-karteli počeli koristiti tu zemlju kao jednu od baza za svoju globalnu mrežu krijumčarenja kokaina.