Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ubojstva vojnog zapovjednika

Pucnjava u glavnom gradu Gvineje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pucnjava iz automatskog oružja i eksplozije raketa čule su se u glavnom gradu Gvineje Bisau u noći s nedjelje na ponedjeljak, nakon što je objavljeno da je zapovjednik vojske general Batista Tagme Na Wai ubijen u napadu na vojni stožer u nedjelju kasno navečer.

Rafali iz kalašnjikova i pucnjava iz raketnih rampi nastavljeni su u različitim dijelovima Bisaua, javljaju u ponedjeljak agencije pozivajući se na izjave stanovnika Antule, južne četvrti Bisaua.

Pročitajte i ovo Ilustracija masovna pucnjava u Iranu Muškarac kalašnjikovim ubio 12 članova obitelji, uključujući oca i brata Pucnjava u Bijeljini Nema informacija o ozlijeđenima VIDEO Pucnjava u susjedstvu: U dvorište političara bačena eksplozivna naprava

Zapovjednik glavnog stožera oružanih snaga Gvineje Bisau general Tagme Na Wai ubijen je u nedjelju kasno navečer u bombaškom atentatu na glavni stožer vojske, tri mjeseca nakon noćnog napada na dom predsjednika te vrlo nestabilne zapadnoafričke zemlje. U atentatu je ranjeno pet osoba, među kojima dvije teško.

'General Tagme Na Waie bio je u svojem uredu kad je eksplodirala bomba. Teško je ranjen i nije preživio ranjavanje', izjavio je njegov šef kabineta, pukovnik Bwam Nhamtchio. General je početkom godine kazao da je protiv njega pokušan atentat.

I njegova prethodnika generala Verissimu Correiu Seabru ubili su mecima vojnici u listopadu 2004. Gvineja Bisau, jedna od najsiromašnijih država na svijetu, dodatno je destabilizirana otkako su proteklih godina kolumbijski narko-karteli počeli koristiti tu zemlju kao jednu od baza za svoju globalnu mrežu krijumčarenja kokaina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene