Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Festivala pasa

VIDEO: Psi igrali nogomet, plesali, lovili sumnjivce...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pas nije samo čovjekov najbolji prijatelj, može također biti i nogometaš, plesač ili spasioc, barem se tako pokazalo na posebnom Festivalu koji se jučer održao u izraelskom gradu Ramat Gan.

Psi koje je trenirala izraelska vojska i privatne zaštitarske kompanije pokazale su svoje jedinstvene vještine kada su iskakali iz helikoptera iznad stadiona u Rama Ganu, prenosi Reuters. Životinje su uspjele ne samo skočiti na noge već također detektirati i uhvatiti čovjeka koji im se činio sumnjiv. Srećom, muškarac je za to bio pripremljen i zagrnut opremom koja ga je zaštitila od ugriza psa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Poziv administraciji Koliko djece još mora gladovati? Američki demokrati dovode u pitanje slanje oružja Izraelu zbog Gaze Ilustracija Nižu se kritike Istražni odbor potvrdio: Netanyahu je kriv za smrt nekoliko desetaka hodočasnika

Orit Nevo, iz izraelskog Kennel kluba rekla je kako su ovi psi trenirani ne samo za sigurnosne operacije nego i za spašavanje. 'Ono što vidite je 'Kalbiada', veliki pseći događaj, gdje možete vidjeti pse koji rade s vojskom, pse koji rade na terenu te s nekim volonterima koji ih treniraju iz zabave i kako bi pomogli drugim ljudima. Možete vidjeti svakakve pse', rekla je Nevo.

Psi su izveli i posebne vještine tijekom prijateljske nogometne utakmice, gdje su psi igrači čak dali i gol. U drugoj predstavi tijekom festivala, jedan je pas pokazao i kako zna plesati. Godišnji pseći show organizira sindikat studenata u Tel Avivu i održava se tijekom židovskog tjednog praznika Passover, kada mnogi Izraelci izlaze u parkove i uživaju s obiteljima na otvorenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene