Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapalili nekoliko zgrada

VIDEO Gorilo i u Mostaru: 'Probudili smo se!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi su se proširili i na Mostar.

Oko 4.000 nezadovoljnih građana okupilo se u petak poslijepodne na Španjolskom trgu u Mostaru kako bi izrazili nezadovoljstvo sih nivoa vlasti, posebno onih u Mostaru. Ubrzo su mirni prosvjedi prerasli u nerede.

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Neredi u Parizu - 2 Više od 300 uhićenih Ekipa Dnevnika Nove TV iz Pariza: "Sada su ulice relativno mirne, ali osjeća se napetost u zraku"

VIDEO Kaos u Tuzli: Prosvjednici zapalili zgradu Vlade!

Okupljeni prosvjednici su prvo kamenovali i porazbijali stakla, a potom i zapalili zgradu Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona. Grupe od desetak osoba ulaze u zgradu Vlade i bacaju računala i dokumente.

Prosvjednici uzvikuju: 'Mostar se probudio!' Policija još nije intervenirala, a nekoliko je puta došlo do incidenata između samih prosvjednika, javlja Klix.ba.

Oko 2.000 prosvjednika je oko 17:30 ušlo u Gradsku vijećnicu koju su zapalili. Očekuje se dolazak policije i vatrogasaca. Također, prosvjednici su zapalili đački dom i ured Federalne novinske aganecije.

Nakon toga, prosvjednici su krenuli prema zgradi Gradske uprave u Cernici, u koju su, također, ušli te devastirali je, a onda se na meti našla zgrada HDZ-a BiH.

Prosvjednici su se, nakon što su demolirali zgradu HDZ-a BiH, krenuli prema sjedištu SDA kojeg su, također, zapalili. Gorila je i zgrada Skupštine Hercegovačko – neretvanskog kantona. Situacija se smirila tek oko 19 sati kada je intervenirala policija i prosvjednike rastjerala suzavcem. Privedeno je nekoliko prosvjednika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene