Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak tisuća protuvladinih prosvjednika zagušilo je ulice glavnog tajlandskog grada, u nastavku pokušaja da prisile premijera na ostavku i ishode raspuštanje parlamenta.


Članovi Ujedinjenog fronta za demokraciju protiv diktature (UDD), poznatiji kao 'crvene košulje', tisućama su motocikala, automobila i kamioneta napravili dugu povorku ulicama Bangkoka. 'Građanima prijestolnice ćemo s poštovanjem objasniti za što se zalaže naš pokret', rekao je čelnik UDD-a Weng Tojirakan. UDD od 14. ožujka svakodnevno organizira prosvjede u glavnom gradu kako bi premijera Abshita Vejjajivu prisilio na ostavku i ishodio raspuštanje parlamenta. Pokret se zalaže za povratak na vlast bivšeg premijera Thaksina Shinawatre.

Vezani članci Slika nije dostupna Oštar zaključak: "Sjevernu Koreju potrebno je izolirati" Slika nije dostupna VATRENA KUGLA PROPARALA NEBO Svjedoci su mislili da se srušio zrakoplov

>> Tajland: Prosvjednici vlastitom krvlju na zgradu parlamenta

Kako im dosad nijedan od ciljeva nije uspio, UDD privlači pozornost medija akcijama poput prolijevanja krvi na ulazu u zgradu vladu, sjedište vladajuće stranke i kuću premijera Abshita. Svi prosvjedi su dosad bili mirni. Thaksin, koji se nalazi u dobrovoljnom izgnanstvu u Dubaiju kako bi izbjegao zatvorsku kaznu zbog zloporabe vlasti i pronevjere, poslao je poruku svojim pristašama i pozvao ih na nastavak prosvjeda. (HIna)