Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Otpor zabranama'

Tisuće ponovno na Taksimu, policija ih rastjerala vodenim topovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski prosvjednici ne posustaju. Večeras su se okupili kako bi odali počast smrtno stradalima u ovomjesečnim prosvjedima.

Na tisuće prosvjednika okupilo se danas na istanbulskom trgu Taksim kako bi odali počast stradalima u prosvjedima ranije ovog mjeseca. Prema podacima turske zdravstvene organizacije u prosvjedima su poginule četiri osobe, a oko 7500 ih je ozlijeđeno. Radi se o posjekotinama, opeklinama te poteškoćama dišnog sustava uzrokovanim suzavcem.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća kod Siska: Poginula jedna osoba Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..."

'Danas poručujemo vladi da će se naš otpor nastaviti iako će se uglavnom raditi o pasivnom otporu. Prosvjedi će se nastaviti. Ovo nije otpor protiv vlade ili protiv premijera Erdogana. Ovo je otpor politici zabrana', rekao je jedan prosvjednik.

>> Prosvjedi u Turskoj: MOĆ TIŠINE - novi način otpora!

Premijer Erdogan prosvjednicima je poručio kako nema ništa protiv mirnih prosvjeda inspiriranih 'čovjekom koji stoji', no večerašnji prosvjed bio ej sve samo ne miran. Ponovno je došlo do intervencije policije koja je vodenim topovima rastjerala okupljene.

Ipak, prosvjednici se pokušavaju vratiti na Taksim, a policija obilazi trg kako bi im prepriječila put', piše Reuters.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene