Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Upravo sam se ispovraćala"

Preživjele učenice podijelile strašna iskustva: "Trebalo mu je 6 minuta i 20 sekundi..."

Emma Gonzales (Foto: AFP)
Emma Gonzales (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Samanta Fuentes (Foto: AFP) Samanta Fuentes (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Emma Gonzales (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Stotine tisuća Amerikanaca prosvjedovali su ovog vikenda u Washingtonu protiv vatrenog oružja i brojnih oružanih incidenata koji su se dogodili u školama. Jedan od najgorih u posljednje vrijeme bio je onaj u Parklandu na Floridi gdje je bivši učenik sredinom veljače ubio 17 đaka.

Na prosvjedu "Hod za naš život" govore su, osim poznatih osoba, držali i učenici koji su preživjeli pokolje u svojim školama, a nekoliko je bilo posebno dojmljivo.

Najemotivniji istup imala je Emma Gonzalez, srednjoškolka koja je preživjela pucnjavu u školi u Parklandu. Ona je došla za govornicu i pročitala imena svih ubijenih. Potom je stajala u tišini 6 minuta i 20 sekundi tijekom kojih je pokušavala suzdržati suze.

"Ovdje sam 6 minuta i 20 sekundi. Toliko je ubojici trebalo da ubije 17 naših prijatelja i ozlijedi još njih 15. Nakon 6 minuta i 20 sekundi odbacio je oružje i trčao s ostalim učenicima pokušavajući izaći iz škole, sat vremena prije nego što je uhvaćen. Borite se za svoje živote", poručila je Emma Gonzalez.

Samantha Fuentes
je još jedna od djevojaka koja je preživjela pokolj na Floridi. Njoj je napadač pucao u obje noge. No, odlučila je govoriti o svojem kolegi Nicholasu Dworetu kojeg je mahniti napadač ubio tik ispred nje. Istaknula je da bi Nicholas, da je živ, u subotu proslavio 18. rođendan. Potpuno preplavljena emocijama, Fuentes se za govornicom u jednom trenu ispovraćala.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati"

Emma Gonzales (Foto: AFP) Samanta Fuentes (Foto: AFP) Foto: Afp

"Upravo sam povraćala na nacionalnoj televiziji i osjećaj je odličan", rekla je Samantha.
Jedan od dojmljivih nastupa imala je i 9-godišnja unuka Martina Luthera Kinga, Yolanda Renee King.

"Imam san (I have a dream op.a.) da je bilo dosta. I da bi svijet trebao biti mjesto bez oružja. Točka", poručila je Kingova unuka.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene