Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višenamjenski znakovi

Prostitutke 'plesom oko štange' ruše prometne znakove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Aucklanda ogorčeni su zbog novog hobija lokalnih prostitutki-ples oko štange poznatiji kao 'Pole dance' uništava prometne zbog čega su potrebne česte sanacije.

Prostitucija je jedna od najstarijih profesija i oduvijek je izazivala najrazličitije društvene reakcije, od moralnog osuđivanja pa sve do zakonskih sankcija i kažnjavanja. Najzanimljiva je posljednja reakcija građana Aucklanda koji su ogorčeni jer su im lokalne prostitutke dosad uništile oko 40 prometnih znakova zbog plesa oko stupova na koje su znakovi postavljeni, piše NBC New York.

>> Iznad vrtića bordel: Prostitutke očeve pozivaju na 'happy hour'!

Lokalni dužnosnici navodno se suočavaju s opasnom pošasti- prostitutkama. Gradska uprava je izdala i knjižicu koja je ovjerena od strane gradonačelnika grada i u kojoj se optužuje seksualne radnike za ozbiljne štete na više od 40 parkirnih znakova u posljednjih godinu i pol.'Prostitutke ih koriste za ples, a šipke su dio njihove standardne opreme. Neke od prostitutki su krupnije građe pa se stupovi savijaju, a često i pucaju',objasnila je gradska dužnosnica Donna Lee.

Knjižica je izdana kako bi se gradski čelnici obračunali s uličnom 'seksualnom trgovinom', a zanimljivo je da zastupnici trenutno razmatraju zakon kojim bi se nekim mjesnim općinama zabranio rad prostitutki. Kako bi im što prije onemogućili rad, obratili su se i parlamentu u Wellingtonu.

No, prostitutke bojkotiraju knjižicu i napore gradske vlasti jer bi to moglo štetiti zajednici prostitutki. 'Zbog toga će samo rasti ogorčenost i neprijateljstvo', rekao je koordinator zajednice prostitutki Novog Zelanda.

>> Evo kako izgleda upad u bordele sa 234 prostitutke!

Podsjećamo, Novi Zeland je legalizirao prostituciju 2003. godine, čime je dozvoljeno bavljenje prostitucijom svim osobama starijim od 18 godina te otvaranje bordela. Vlasnici bordela moraju biti građani Novog Zelanda ili Australije. Svaki vlasnik bordela ima certifikat, a jedino osobe koje su počinile ozbiljna krivična djela nemaju dozvolu za otvaranje bordela. Uz Novi Zeland, prostituciju su legalizirale 22 države, a među njima se nalaze Austrija, Švicarska, Grčka, Mađarska i Nizozemska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova meka Kako je hrvatski grad postao raj za prostitutke iz Južne Amerike? Mnogi stanodavci nemaju pojma što im se događa u stanovima Ilustracija Policija još vodi istragu Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene