Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brodolom Costa Concordia

Pronađeno 13. tijelo, traga se za još 19 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronioci koji pretražuju nasukani kruzer Costa Concordia pronašli su još jedno tijelo čime je broj mrtvih porastao na 13.

‘Ronioci su pronašli još jedno tijelo na razini sedam, koja se nalazi deset metara pod vodom’, kazao je službenik civilne zaštite. Tijelo je pronađeno oko 15,30 sati, javlja National Post.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

'Naši ronioci pronašli su još jedno tijelo, na razini sedam. Ne možemo početi identifikaciju, jer je još uvijek izvlače iz broda. Sve što mogu reći jest da se radi o ženi. Pronašli smo je u 15.30 te će tijelo biti prevezeno u Santo Stefano', rekao je Luca Cari, glasnogovornik spasioca.

'Radi se o putnici. Znamo to jer na sebi nosi civilnu odjeću, a ne uniformu. Više se ne može reći jer je tijelo u raspadnom stanju. Prije DNK testa ne može se reći ništa više. To su službene informacije koje su nama kazali', rekao je Kevin Rebello, brat Russell Rebello, konobara na Costi Concoridji, objavio je AP.

Jučer su ronioci pronašli tijelo mrtve žene, a nakon što je danas pronađeno i 13. tijelo, broj nestalih sada je 19.

>> Kruzer Costa Concordia se opet pomaknuo, potraga obustavljena

Spasioci intenzivno tragaju za nestalima, a u potragu su uključeni i podvodni roboti s kamerama. U nekoliko je navrata potraga prekinuta, jer kruzer se pomiče i tone.

>> Iz nasukanog kruzera curi gorivo!

Podsjetimo, kruzer Costa Concordia, na kojem je bilo oko 4.000 putnika i članova posade, nasukao se kod talijanskog otoka Giglio u petak, 13. siječnja. Uhićen je kapetan broda, Francesco Schettini, koji je napustio brod koji tone i odbio se vratiti na njega, dok je posada broda uvjeravala putnike da je sve u redu i da se mogu vratiti u svoje kabine.

U priloženom videu možete pogledati kako spasioci tragaju za žrtvama brodoloma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene