Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prikriveni istražitelji su od tvrtki zaduženih za vojne viškove američke vojske uspjeli kupiti raznu "osjetljivu " opremu poput lansera za protuzračne rakete i elektroničkih sklopova za provjeru radara koji bi mogli biti zanimljivi teroristima, prenosi agencija AP.


Tijekom lipnja su istražitelji ureda koji provjerava prodaju opreme, a pripada američkom Kongresu, uspjeli za 1,1 milijun dolara kupiti razne vrste oklopa za neprobojne prsluke, antenu za praćenje zrakoplova i elektronsku opremu koja se koristi u nadzoru mora.

Vezani članci PR Prodajna mjesta Tele2 prilagođena potrebama osoba s invaliditetom U Hrvatsku dopremljeno još 57 tona medicinske opreme U Hrvatsku dopremljeno još 57 tona medicinske opreme iz Kine

Veliki dio vojne opreme koji je iz sigurnosnih razloga trebao biti uništen, prodan je po vrlo niskim cijenama. Među takvom opremom bile su i elektronske kartice za računala u mornarici, sklopovi za satelitsku navigaciju i digitalni uređaji koji se koriste na zrakoplovima F-14 Tomcat.

Istragom je utvrđeno da je od listopada 2005. do lipnja 2006. prodano 2669 predmeta koji se mogu klasificirati kao "osjetljiva vojna oprema".