Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeni islamski teroristi

Pripremali napad na Berlusconijevu kuću i vojarnu karabinjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamski teroristi pripremali su napad i na trgovinski centar mjesta Macherio u kojem je jedna od kuća, Villa Belvedere, talijanskog premijera Silvija Berlusconia.

Talijanska policija uhitila je u Milanu dvojicu navodnih islamskih terorista pod optužbom za međunarodni terorizam. 

Pročitajte i ovo Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila ISIS-K sigurnosna opasnost Europa na nišanu terorista, aktivirani sigurnosni alarmi: Iz ove zemlje kreću u napade

Uhićeni su 31-godišnji Rachid Ilhami, iz kulturnog centra 'Pace' u mjestu Macherio od 6.000 stanovnika, te 42-godišnji Gafir Abdelkader, obojica marokanske narodnosti, pod optužbom da su pripremali napade na civilne i vojne objekte kao što su vojarne ili policijske postaje.

Na osnovu prisluškivanja njihovih telefonskih razgovora policija je utvrdila kako pripadaju terorističkoj organizaciji Al Qaedi, a za napade su najprije namjeravali upotrijebiti kamione s eksplozivom, ali su, čini se, odustali od takvog napada usmjerivši se prema lakšim eksplozivima. 

Nalog za uhićenje Ilhamija i Abdelkadera potpisala je sudkinja za preliminarnu istragu Silvana Petromer. Za razliku od osoba koje su prijašnjih mjeseci i godina bile zatvarane u Italiji pod optužbom da su regrutirale osobe za slanje na zadatke u druge zemlje, dvojica uhićenih Marokanaca su pripremali napade u Italiji, posebno u Milanu i okolici. 

Među ciljevima njihova napada su bili veliki trgovinski centar Esselunga u mjestu Seregno koje broji 38 tisuća stanovnika na 30 km od Milana, kao i parkiralište noćnog lokala Mistral Café te vojarna karabinjera u mjestu Giussano i ured za imigrante policijske postaje u Milanu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene