Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prihvaćene mjere za zaštitu ribljeg fonda u Sredozemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi paket mjera kojim se treba zaštititi riblji fond u Sredozemnom moru prihvatile su zemlje čije ribarske flote redovito plove tim morem, priopćila je UN-ova agencija za hranu i poljoprivredu (FAO).

Devetnaest zemalja koje su uz Europsku uniju sudjelovale na godišnjoj sjednici Općeg povjerenstva za ribolov FAO-a za Sredozemlje (GFCM) dogovorile su se da će "koristiti nove vrste selektivnih mreža za dubinske koće", ističe UN-ova agencija sa sjedištem u Rimu.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 I nakon travnja Dnevnik Nove TV doznaje što donosi novi paket Vladinih mjera: Poznato je što će biti s cijenama struje, plina i 30 osnovnih proizvoda Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode

"Promjena veličine otvora u mreži omogućit će da se sačuva mlada riba koja će moći proći i razmnožavati se", ističe FAO.

Članice GFCM-a usto su odobrile nove propise za lov na tunu koje je nedavno donijelo Međunarodno povjerenstvo za zaštitu tune u Atlanti.

Broj zemalja koje su odlučile prihvatiti nova pravila porastao je sa 42 na 56, dodaje FAO. 

Članice GFCM-a su Albanija, Alžir, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Egipat, Španjolska, Francuska, Grčka, Izrael, Italija, Japan, Libanon, Libija, Malta, Monako, Maroko, Rumunjska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Sirija, Tunis, Turska, kao i Europska zajednica.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene