Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminula poznata glumica Sonja Savić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata beogradska glumica srednje generacije Sonja Savić preminula je u svom stanu u Beogradu. Osim po brojnim filmskim ulogama Sonja je poznata i po ulozi u televizijskoj seriji 'Vratit će se rode'.

Sonja Savić, koja je preminula nekoliko dana nakon što je napunila 47 godina, obilježila je srpsku i kinematografiju bivše Jugoslavije.

Pročitajte i ovo Barbara Walters U 93. GODINI Preminula prva američka voditeljica večernjih vijesti: Za života intervjuirala Gadhafija, Husseina, Fidela Castra... Ilustracija Bila je na respiratoru Preminula Britanka koju je u Splitu udario grom: "Očajnički tužan slučaj"

Pojedini srpski mediji javljaju kako je poznata glumica preminula od posljedica predoziranja heroinom te kako je i ranije bilo poznato da ima problema s drogom.

Prema njihovim navodima glumica je pala u komu već oko 18 sati i 30 minuta poslijepodne, ali je mladić s kojim je bila u društvu navodno kasno pozvao Hitnu pomoć pa su liječnici nakon bezuspješne reanimacije jedino mogli ustanoviti smrt.

Glumila je u brojnim filmovima, a njezine su uloge uvijek bile zapažene. Debitirala je 1977. u 'Leptirovom oblaku', redatelja Zdravka Randića, idućih je godina igrala u nizu filmova i televizijskih serija, a široku je popularnost stekla 1983. ulogom Dečke u 'Šećernoj vodici' Bate Prelića te ulogom kavanske pjevačice u filmu 'Život je lep' Bore Draškovića (1985.), za koju je dobila i nagradu festivala u Veneciji za sporednu ulogu. Tijekom devedesetih godina glumila je u poznatim srpskim filmovima poput 'Davitelj protiv davitelja', 'Mi nismo anđeli', 'Uvod u drugi život' i drugima.

Sonja Savić se u posljednjih više od desetak godina povremeno povlačila iz javnosti i posvećivala alternativnoj umjetnosti u području eksperimentalnog filma, teatra, glazbe i multimedija. Odbacivala je sve tabue, oštro kritizirala svako licemjerje i, kako je znala isticati, 'čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta', navode mediji dodajući da se unatoč bogatom filmskom životopisu često smatrala zanemarenom i nedovoljno shvaćenom na srbijanskoj kulturnoj sceni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene